Ik ben dus…

…Jan Willem van der Zee. Ik woon in het mooie oude dorpje Ie (spreek uit als Ie-jûh) vlakbij Dokkum, samen met Miriam en onze twee dochters Mette en Niene. We wonen met plezier in onze oude pastorie naast de middeleeuwse kerk op de terp. Vrijwel iedere dag kook ik lekker, maak ik muziek en doe ik graag gezellig met mijn gezin. Ook geef ik rondleidingen voor toeristen in de kerk op de terp.
 
Het coachen is eigenlijk als vanzelf op mijn pad gekomen. Van nature kan ik goed luisteren en mensen aanvoelen. In mijn werk merkte ik dat een luisterend oor en af en toe een goede vraag, de ander verder helpt. Adviezen helpen de ander vaak juist niet. Ik ben het coachen verder gaan ontwikkelen via opleidingen en in mijn werk maakte ik veel vlieguren. Ik zie coachen als iets dat echt bij me hoort en dat me in staat stelt om bijvoorbeeld jullie te helpen jullie teamdoelen te bereiken. Mensen die me kennen beschrijven me als: warm, oprechte aandacht, confronterend, creatief.

Ik heb een achtergrond vanuit economie en bedrijfskunde. In mijn werk is de rode draad ‘ontwikkeling’. Het ontwikkelen van mezelf, van organisaties, van mensen en van teams. Ik heb ruime ervaring met en kennis van organisatieverandering, leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling. Ik denk dat het belangrijk is dat teams plezier hebben in hun werk en in het samenwerken voor hun klanten. Plezier ontstaat vanuit intrinsieke motivatie, gewaardeerd worden en de vrijheid om het werk in te richten op jullie eigen manier. Uiteraard passend binnen de strategie van de organisatie. Ik lever met veel plezier en met een goed gevulde rugzak met kennis, methodieken, creativiteit en humor een bijdrage aan jullie ontwikkeling als team.

In het echt kennismaken?